Select your timezone: Select
Filosofas

Eurovizija - Cyprus

05/12 19:00
Added 2018/05/10 18:01 | 0 thanks
  • Yes: 60.0%
  • No: 6.7%
  • No Opinions: 33.3%
  • Voted: 15

Pick: Cyprus (win Euroviziją) @200 7/10 -7.00

Aš esu didelis Cyprus dainos ir pasirodymo fanas, todėl, gali būti, viską matau per rožinius akinius, bet man čia yra Eurovizijos winner. Taip, kaip viskas atrodo jų pasirodyme, man yra tikras šedevras. Viskas įtraukia nuo pirmų sekundžių ir Nepal iki pat dainos pabaigos. Muzika, judesiai, atlikėjos charizma, viska dera ir aš esu sužavėtas ir neturiu prie ko prikibti. Atlikėja better nei kas kitas užvaldo sceną ir atrodo, kaip pasaulinio lygio pop muzikos žvaigždė, o tokia daina turi potencialą tapti hitu. Pagrindiniai Cyprus konkurentai yra Israel, Norway, France, Sweden ir Lithuania (kas galėjo pagalvoti).

Su Israel minusai tokie, kad vieniems jie labai patinka, o kitiems visai nepatinka. Čia nėra esminis argumentas, kodėl negali win, nes Peru panašiai buvo su Portugal, bet Israel pasirodymas nėra toks darnus, kaip galėjo ir turėjo būti. Čia labiausiai kalbu apie dainos pradžią, kur tu žiūri ir nesusigaudai, kas čia vyksta. Ir žinoma tas kudakavimas, daugeliui sudaro įspūdį, kad čia daina kaip bajeris išsiųsta. Man ta daina labai patinka, bet, sakau, pas nugalėtoją turi būti viskas gerai nuo pradžios iki galo, o pas Israel to nėra.

Norway minusų kaip ir neturi. Man pas juos viskas patinka, bet mano nuojauta sako, kad Rybakas negaus tiek daug balsų, kaip Cyprus. Tiesiog Cyprus daina šiuolaikiškesnė. Rybako daina, be paties Rybako labai daug netektų. Tarkim jei tą dainą tik klausytum, bet nematytum vaizdo, tai nelaikytum jos favorite win Euroviziją.

France daina man yra didelis klaustukas ta prasme, kad aš nesuprantu, kaip jie vis dar stovi ketvirtoje vietoje pagal favoritus. Šitoje dainoje niekad neįžvelgiau potencialo win. Manau, bettersiu atveju France užims 6-10 vietą, bet ne over.

Sweden teisėtas favoritas, bet man kažkaip nešaukia „winner“. Stačiau už Sweden prieš kokį mėnesį, bet tuo metu atrodė value, nes favoritais buvo laikomos visai man nesuprantamos šalys, kaip Belgium ir Netherlands, o už Israel buvo neįtikėtinai mažas koeficientas. Tiesiog ieškojau savo favoritu ir tuo metu Sweden koeficientas atrodė patraukliausiai. Vis tiek manau, kad Sweden pateks top 10.

Lithuania susilaukė neįtikėtinai didelio dėmesio ir palaikymo, bet ar galime mes win? Šiemet šansai dideli kaip niekad. Manau, komisijai šita daina labai patiko pusfinalyje ir turėtų panašiai patikti ir finale. Visai gali būti, finale pagal komisiją Lithuania bus netgi aukščiau už Cyprus, bet aš nemanau, kad žiūrovai skirs Lithuania topinę vietą. Vis dėlto daina bus atliekama pirmoje finalo pusėje, kur ir taip daug baladžių ir Cyprus pasirodydamas antroje pusėje turi didesnį pranašumą. Ir ar gali trečius metus iš eilės tęstis tendencija, kad konkursą laimi baladė? Abejoju. Manau, tie, kurie praėjusius metus griežė dantį, kad laimėjo Ukraine ir Portugal šiemet gaus ko norėjo ir win gera ir puikiai scenoje atrodanti šokių daina. Be to ar Lithuania daina taip stipriai sujaudina, kaip Ukraine 2016 ar Portugal 2017. Manęs asmeniškai daina taip stipriai nesijaudina.

Į finalą jau nepateko daug netoli Cyprus esančių šalių: Greece, Azerbaijan, Armenia, Macedonia, ko gero nepateks Serbia, Montenegro, Malta ir San Marino ir Georgia. Manau, logiška, kad visis šitos, įvardinkime „South“ šalys turėtų labiau palaikyti Cyprus, nei pavyzdžiui Lithuania ar Norway. Tai yra labai daug balsų. Sweden turėtų irgi skirti 12 balų. Vis dėlto Cyprus pasirodymo režisierė yra švedė. Taip pat, visi Eurovizijos fanai, nors jie nesudaro daugumos, šiuo metu labai svaigsta dėl Cyprus. Žodžiu, apibendrinant aš negalėčiau žiūrėti finalo nebūdamas užsidėjęs už Cyprus, todėl dabar taip ir darau, nes kažkaip nesitikiu, kad koeficientas jau pakils.
Fuego!

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)